Beeld ANP

Zeldzame tijgers gespot in Thailand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Op unieke camerabeelden uit Thailand zijn voor het eerst in dik vier jaar weer tijgers te zien. Dat is bijzonder omdat de dieren met uitsterven worden bedreigd. In Thailand leven nog zo'n 160 wilde tijgers.

Op de beelden komen drie mannetjestijgers voorbij gelopen. Eentje snuffelt zelfs even kort aan de camera. De camera’s waren in de Thaise jungle neergezet door Panthera, een natuurorganisatie die wilde katten beschermt. De beelden geven natuurbeschermers weer een beetje hoop dat het beter gaat met de tijgers in het wild. 

Dit is het filmpje dat de natuurbeschermers maakten (tekst gaat verder onder het filmpje):

Geheime plek

De plek waar de tijgers gespot zijn is niet bekendgemaakt, om ze tegen mensen te beschermen. Wereldwijd leven er nog zo’n kleine vierduizend tijgers in het wild. In het verleden zijn veel tijgers gedood door stropers. 

Afspraken

In 2010 hebben alle dertien landen waar nog wilde tijgers leven, afgesproken zich in te zetten voor het beschermen van de dieren. Zo hopen ze te voorkomen dat de roofdieren uitsterven.

Anderen lazen ook: Meer tijgers in India.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook