dieren, kleintje

Zeldzame ukken naar zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Vier kleine schildpadjes begonnen deze week aan een bijzondere reis. Vanuit hun ei op een Frans strand, kropen ze zo de Middellandse Zee in.

‘Oh la la!’ Dat riepen Franse natuurliefhebbers verbaasd uit toen er afgelopen zomer ineens een 'onechte karetschildpad' - dat is de naam van de soort - een nest groef op het strand bij de stad Cannes. Nooit eerder besloot een schildpad van deze bijzondere soort haar eieren te leggen aan de Middellandse zee.

Krak!
De afgelopen maanden hielden dierenbeschermers het nestje, dat onder de grond zat, heel goed in de gaten. Deze week bewoog er eindelijk iets in het zand. Op maandag kropen vier piepkleine, kerngezonde schildpadjes omhoog. Ze schuifelden rustig naar zee.

Au revoir
Wat ze daar gaan doen? Een heel eind zwemmen, en uiteindelijk een geliefde vinden. Waarmee ze nieuwe eieren gaan maken. Die ze dan, hopen de Fransen stiekem, weer op hetzelfde strand bij Cannes onder het zand gaan leggen.

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit is cool.
Echt waar.
Zeeschildpadden zijn ook nog eens zeldzaam.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps