Yosemite_waterval

Zeldzame vuurwaterval te zien in Amerikaans park

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het leek wel gloeiende lava, maar het was stromend water. In het Amerikaanse Yosemite National Park was woensdag een bijzondere 'vuurwaterval' te zien. 

Deze 'brandende' waterval kun je alleen in de laatste twee weken van februari zien. Lichtstralen van de ondergaande zon zorgen dan voor een oranje-rode gloed in het vallende water. Hierdoor lijkt het tien minuten lang alsof er vlammen naar beneden rollen.

Perfecte situatie

Als je geluk hebt tenminste, want voor een vuurwaterval moet de situatie perfect zijn. Dit is er nodig:

  • - Er moet genoeg sneeuw zijn, maar het mag ook niet te hard vriezen. De sneeuw moet nét genoeg gesmolten zijn om via de waterval naar beneden te kunnen vallen.
  • - De lucht moet onbewolkt zijn. Zelfs het kleinste wolkje kan zorgen dat het spektakel niet doorgaat. 
  • - Maar het belangrijkste is de stand van de zon ten opzichte van de waterval. De zonnestralen moeten het stromende water in een bepaalde hoek raken. Alleen dan lijkt het alsof er vuur naar beneden komt.
  •  

Vier jaar wachten

Elk jaar in februari komen natuurliefhebbers en fotografen uit de hele wereld naar het park. Allemaal hopen ze de gloeiende waterval te zien. De fotograaf van de foto hieronder kon zijn geluk niet op. Hij had vier jaar gewacht om dit plaatje te kunnen schieten: 

Anderen lazen ook: Bevroren Niagara Falls levert mooie plaatjes op.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow echt schitterend (fet) Blij Juichen Juichen Duimomhoog Blij Blij Rentweg Rentweg Oeps Oeps Oeps Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.