
Zeldzame zeedraak gefilmd
Dat-ie bestaat, dat was bekend. Het prachtige rode zeedraakje. In Australië was in 2015 namelijk een dood exemplaar aangespoeld. Maar nog nooit was het zeepaardachtige dier levend gezien. Tot nu toe.
Zeedraken lijken sterk op zeepaardjes. Toch zijn ze geen familie van elkaar. De zeedraaksnuit is een flink stuk langer dan die van het zeepaardje. Bovendien kunnen de draakjes hun staart niet zo sierlijk krullen als de paardjes. Een ander verschil is dat zeepaardjes overal ter wereld voor kunnen komen, maar zeedraken niet. Die leven alleen bij de Australische westkust.
Onderwaterrobot
Precies daar was er vorig jaar ook eentje aangespoeld. Daarna was de Amerikaanse zeebioloog Greg Rouse vastbesloten om een rode zeedraak in het echt te spotten. Hij ging met z'n team en een afstandbestuurbare onderwaterrobot mét camera naar Australië en gaf zichzelf tien dagen de tijd om het mysterieuze zeewezentje te vinden.
Twee spelden
Op de laatste dag was 't raak. De biologen zagen op de camerabeelden iets roods tussen de waterplaten op een diepte van 53 meter op de oceaanbodem. Eindelijk! Een zeedraakje! Nee: twee! 'Het was zoeken naar een speld in een hooiberg en nu hebben we er zelfs twee gevonden', zei de dolblije zeebioloog Rouse tegen een Amerikaanse krant.
Hier kun je 'm zelf zien zwemmen:
Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!
Reacties
saaaaaaai
opzich is het wel gaaf want het is de eerste levende die is gezien duimpie voor de gene die het heeft gefilmd
Wat vind jij? Laat je reactie achter
Let op:
Plaats een scoop