Rode zeedraak YouTube

Zeldzame zeedraak gefilmd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Dat-ie bestaat, dat was bekend. Het prachtige rode zeedraakje. In Australië was in 2015 namelijk een dood exemplaar aangespoeld. Maar nog nooit was het zeepaardachtige dier levend gezien. Tot nu toe.

Zeedraken lijken sterk op zeepaardjes. Toch zijn ze geen familie van elkaar. De zeedraaksnuit is een flink stuk langer dan die van het zeepaardje. Bovendien kunnen de draakjes hun staart niet zo sierlijk krullen als de paardjes. Een ander verschil is dat zeepaardjes overal ter wereld voor kunnen komen, maar zeedraken niet. Die leven alleen bij de Australische westkust.

Onderwaterrobot
Precies daar was er vorig jaar ook eentje aangespoeld. Daarna was de Amerikaanse zeebioloog Greg Rouse vastbesloten om een rode zeedraak in het echt te spotten. Hij ging met z'n team en een afstandbestuurbare onderwaterrobot mét camera naar Australië en gaf zichzelf tien dagen de tijd om het mysterieuze zeewezentje te vinden.

Twee spelden
Op de laatste dag was 't raak. De biologen zagen op de camerabeelden iets roods tussen de waterplaten op een diepte van 53 meter op de oceaanbodem. Eindelijk! Een zeedraakje! Nee: twee! 'Het was zoeken naar een speld in een hooiberg en nu hebben we er zelfs twee gevonden', zei de dolblije zeebioloog Rouse tegen een Amerikaanse krant.

Hier kun je 'm zelf zien zwemmen:

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

opzich is het wel gaaf want het is de eerste levende die is gezien duimpie voor de gene die het heeft gefilmd

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps