Dafne Schippers Olympische Spelen

Zelfs achteruit kan Dafne Schippers heel hard rennen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Marianne
Marianne
Lucieer

Altijd maar hetzelfde doen is saai. Dafne Schippers besloot daarom maandag om eens anders hard te lopen. Razendsnel holde ze achteruit. En dat is nog best lastig, schrijft ze zelf.

Dafne Schippers is de beste hardloopster van Nederland. Ze is zelfs wereldkampioen: geen enkele vrouw rent zo snel 200 meter als zij.

Helemaal anders

Om zo hard te kunnen lopen, moet je natuurlijk elke dag oefenen. En dat doet Dafne Schippers. Maar soms wil ze het even helemaal anders doen. Op Twitter deelde ze maandag een filmpje van zichzelf waarin ze achteruit loopt. '20 meter achteruit rennen... het ziet er gek uit maar het is best moeilijk', schrijft ze. Ze deed er vijf seconden over. 'Kun jij sneller achteruit rennen dan ik? Ik hoop veel filmpjes te zien van mensen die het proberen.' Met een lachende emoji zet ze erachter: 'Ook als het niet lukt graag.'

Dafne heeft zelfs een hashtag gemaakt voor bij de filmpjes: #runlikeDafne ('ren als Dafne'). Maar zoals ze zelf al schreef: achteruit rennen is heel moeilijk. Er is dan ook nog niemand die het heeft geprobeerd en een filmpje van zichzelf op Twitter heeft gezet. Wel schrijft iemand: 'als ik dit probeer, dan lig ik al na drie stappen op de grond'.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Neushoorn en giraf lopen marathon.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps