Unsplash

Zet de verwarming lager: het is warmetruiendag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Tijd om een lekkere kriebeltrui uit de kast te pakken. Het is vandaag warmetruiendag. Een dag waarop extra actie voor het klimaat wordt gevoerd.

Het is alweer de vijftiende keer dat de speciale dag wordt georganiseerd. Tijdens warmetruiendag wordt iedereen aangespoord om de verwarming in huis een tandje lager te zetten. Te koud? Trek een trui aan! Dit jaar doen bijna 150.000 mensen mee aan de actie.

CO2

Het lager zetten van de verwarming is goed voor het klimaat. Dat komt omdat veel verwarmingen werken op gas, waardoor extra CO2 wordt uitgestoot. Als iedereen in Nederland vandaag zijn verwarming 1 graad lager zou zetten, bespaart dit 6,3 miljoen (!) kilo CO2-uitstoot.

Wat is er ook alweer mis met CO2?

Eigenlijk is er niks mis met CO2 (koolstofdioxide), het gas komt gewoon in de natuur voor. Máár: de mens produceert er veel te veel van. Als een soort warme trui houdt CO2 warmte vast. En daardoor wordt het steeds warmer op aarde.

Anderen lazen ook: Elon Musk wil 100 miljoen betalen voor CO2-uitvinding.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook