beeld anp

Zeven dingen die je vast nog niet wist over Elon Musk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Elon Musk (48) is deze week volop in het nieuws. Hij is de baas van Tesla én van SpaceX, het bedrijf dat deze week twee mensen de ruimte in stuurt. Woensdagavond ging dat op het laatste moment niet door, zaterdag volgt een nieuwe poging. Musk doet nog veel meer dan raketten de ruimte in schieten. Deze zeven dingen wist je vast nog niet over hem!
 

1

Voor zijn bedrijf SpaceX kocht hij een paar jaar geleden een tweedehands Russische raket als ‘oefenmateriaal’. Daarna maakte hij zijn eigen raketplannen.

2

Uiteindelijk wil hij met zijn rakettenbedrijf mensen naar Mars te sturen. Aan een gigantische Mars Colonial Transporter, die honderd mensen tegelijk kan vervoeren, wordt al druk getekend.

3

Hij bedacht tussendoor ook nog de Hyperloop, een soort super-super-super-snelle trein waarbij capsules met passagiers door metalen buizen geschoten worden.

4

Musk heeft nóg een bedrijf: Neuralink. Dat bedrijf doet onderzoek naar computers die zó slim zijn dat ze gedachten kunnen lezen.

5

Toen hij dertig jaar werd huurde hij een kasteel af voor een gigantisch spelletje verstoppertje.

6

Elon Musk heeft zes zonen van drie verschillende vrouwen. Voor zijn jongste zoon, die deze maand geboren werd, verzon hij de bijzondere naam X Æ A-12. Maar dat mocht niet van de wet. En dus werd de baby omgedoopt tot X Æ A-Xii, dat mag wel. 

7

Maar Elon Musk is niet alleen maar geniaal en geweldig. Volgens mensen die hem goed kennen is hij niet heel vriendelijk. Zijn werknemers sidderen voor hem. Zijn woede-uitbarstingen zijn berucht en zijn eisen zijn hoog. Zestien uur per dag werken vindt hij heel gewoon. En hij ontslaat mensen rustig als ze een spelfout in een e-mail maken.

Anderen lazen ook: Baby van Elon Musk mag geen X Æ A-12 heten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk gemaakt Blij ZO BLIJ!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps