Zezel

Zezeltje geboren in Kenia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Is het een ezbra? Of misschien een zebrezel? Of toch een zezel? In een wildpark in Kenia is een veulen geboren dat een kruising is tussen een zebra en een ezel. Het kleintje heeft zebrapoten en een ezellijf.

Vorig jaar mei ontsnapte een zebra-vrouwtje uit het Tsavo Esat National Park in Kenia. Ze wandelde kalmpjes een dorp in de buurt binnen en sloot zich aan bij een groepje ezels dat daar rondliep. Hoewel ze zich in het dorp erg thuis leek te voelen, brachten dierenartsen haar na een tijdje toch weer terug naar het wildpark.

Een paar weken geleden verscheen de zebra ineens bij de drinkplaats met een kleintje aan haar zij. Het duurde even voordat de parkwachters het jong goed konden bekijken. Pas deze week ontdekten ze dat het niet een gewoon zebrajong is, maar een zezeltje, een kruising tussen een zebra en een ezel dus.

Meer kruisdieren

Een kruising tussen twee dieren komt wel vaker voor. In Groot-Brittannië werd twee jaar geleden ook al een zebra-ezel geboren. En toen liep er in Italië al een paar jaar zo’n kruisdier rond. Zezels kunnen zelf geen kleintjes krijgen, omdat hun genen anders in elkaar zitten dan bij gewone dieren. Dus het blijft in Kenia voorlopig bij dit ene zezeltje.

Anderen lazen ook: Dit is Tsaar, een lijger.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

:) ik vind het eigenlijk wel leuk en schattig zo'n zezeltje !

ik vind een zezeltje maar een raar dier

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps