DJ Stuiter

Zieke Guus (11) treedt op als DJ

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Knopjes, schuifjes en heel veel springen op het podium. De zieke Guus (11) uit Neer in Limburg had zaterdag de middag van zijn leven. Hij mocht optreden op het muziekfestival Stereo Sunday in Venlo.

Guus droomt al sinds zijn vijfde van het leven als DJ. Eigenlijk moeten we DJ Stuiter zeggen, want dat is zijn artiestennaam. ‘Ik heb veel energie en ben altijd aan het stuiteren, daarom bedacht iemand die naam voor me’, vertelt hij. Zaterdag kwam zijn droom uit. Hij mocht een half uur helemaal in zijn eentje optreden. Er kwamen wel tweehonderd mensen op af. Hij draaide vooral nummers van de bekende DJ Hardwell, want dat is volgens hem de beste. In de video hieronder zie je een kort stukje van zijn optreden.

Zenuwen

Guus is ziek. Hij heeft last van zijn blaas, maag en darmen. Maar daar had hij zaterdag helemaal geen last van. ‘Het ging hartstikke goed! Ik was wel heel zenuwachtig. Ik hoopte dat ik geen foutje zou maken. Als je een verkeerd knopje indrukt gaat het al mis’, vertelt hij. ‘Maar ik heb alles goed onthouden.’

Echte DJ

Het optreden is geregeld door DJ Sonny Corneth, een DJ die Guus een paar jaar geleden heeft ontmoet bij Stichting Opkikker. Hij helpt Guus met het worden van een echte DJ. ‘Dat ik ziek ben heeft geen invloed. Dat staat op de tweede plek. Volgend jaar ben ik er gewoon weer!’

Guus oefent er op los en dat laat hij graag zien op Twitter.


Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vin het dapper dat hij dat doet.
ik hoop dat het een goede DJ word.
ik vin het wel jamer dat ik van juf de filmpjes niet mag kijken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.