leukemiepatiënt Julian maakt Kaalender

Zieke Julian (9) maakt KAALender

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De zieke Julian (9) uit België verloor een paar maanden geleden al zijn haar. Maar lang treuren deed hij niet. Hij zette zijn kale koppie juist in voor het goede doel.

'Lambik, Gandhi, Bruce Willis en Mister Proper. Die zijn allemaal zo kaal als ik. Zo erg is kaal zijn dan toch niet?' In een interview met de Belgische krant Het Nieuwsblad vertelt Julian hoe hij zijn kalender, sorry de Kaalender, bedacht heeft.

Verkleed als kaalkop

Julian heeft leukemie, een vorm van kanker. Om daarvan te genezen, kreeg hij een chemokuur en daarvan viel zijn haar uit. Julian probeerde er samen met zijn ouders het beste van te maken, onder het mom: 'Als je dan toch kaal bent, kun je er beter iets leuks mee doen.' 

Samen kwamen ze op het verkleedidee. 'Elke dag mocht ik me verkleden in een bekende kaalkop. Superleuk!' De foto's werden op Facebook gedeeld en veel volgers vonden dat ze iets met de plaatjes moesten doen. En dat werd dus de Kaalender. Met elke maand Julian verkleed als een andere kaalkop.

Goede doel

De opbrengst gaat naar de organisatie Bednet, die ervoor zorgt dat zieke kinderen zoals Julian een paar uur per dag thuis mee kunnen doen met de klas door middel van internet en een camera. Inmiddels zijn er al 350 kalenders verkocht en gaat het gelukkig ook iets beter met Julian.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook