Foto: Lazzarini Design Studio

Zien: giga-boot in vorm van schildpad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Is het een schildpad? Of een boot? Het is het allebei! Deze boot in de vorm van een schildpad wordt een mega drijvende stad.

Het moet het grootste drijvende object ooit worden. De Pangeos, zoals het jacht gaat heten, wordt namelijk 550 meter lang en 610 meter breed. Aan boord zal een drijvende stad worden gemaakt met hotels, winkels en parken.

Duizenden gasten

Op de boot kunnen dan wel 60.000 gasten verblijven. Die kunnen zelfs eigen vervoer meenemen want aan boord kun je ook je eigen schip aanleggen of landen met een helikopter.

Bouw

Het duurt nog even voor de schildpad echt op het water drijft. Het maken van de boot kost meer dan 8 miljard dollar en er is nog geen plek om zo'n megaschip te kunnen bouwen. In Saoedi-Arabië wordt waarschijnlijk een speciale plek gemaakt om dat voor elkaar te krijgen. De ontwerper wil in 2033 beginnen met de bouw die wel acht jaar gaat duren. Hij is dus op z'n vroegst pas klaar in 2041.

Alvast een kijkje nemen kan al wel in deze animatie van de ontwerpers:

Anderen lazen ook: Mega-cruiseschip vol glijbanen en attracties.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook