Bert en Ernie

Zijn Bert en Ernie nou een stelletje of niet?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Op veel plekken was gisteren te lezen dat de schrijver van Bert en Ernie het stel heeft bedacht als koppeltje. Nu zeggen de makers van het Amerikaanse programma Sesame Street het hier helemaal niet mee eens te zijn. 'Bert en Ernie zijn gewoon vrienden', zeggen ze.

Op Twitter lieten de producers weten: 'Bert en Ernie zijn gemaakt om kinderen te leren dat mensen goede vrienden kunnen zijn terwijl ze veel van elkaar verschillen. Ondanks dat Bert en Ernie op mannen lijken en ze veel menselijke eigenschappen hebben, blijven het poppen.'

Grappenmaker

Voor de karakters en grapjes haalde schrijver Mark Saltzman inspiratie uit zijn eigen relatie. Zijn partner, de meest georganiseerde, stond volgens de schrijver model voor het karakter van Bert. Saltzman zelf was Ernie, 'de grappenmaker'. Saltzman zegt: 'Maar ik heb nooit tegen de makers van Sesamstraat gezegd: dit gaat over mijn partner en mij.'

Anderen lazen ook: Sesamstraat-schrijver: 'Bert en Ernie zijn een stelletje'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Sorry, Ernie en Bert zijn gay <3
I don't make the rules Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.