foto Shutterstock

Zilveren en Bronzen Griffels en Penselen uitgereikt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Op een grote boot in Amsterdam zijn de Zilveren en Bronzen Griffels en Penselen uitgereikt voor de mooiste boeken van 2021. Er vielen maar liefst 45 titels in de prijzen. Welke mag je echt niet missen?

Lees in elk geval Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk, een geheimzinnig boek over een meisje dat ontdekt hoe ze in een oude bioscoop door de tijd kan reizen (Zilveren Griffel 9+). Ook Lennox en de Gouden Sikkel van Zindzi Zevenbergen is te leuk om te missen. Het gaat over een jongen die een magisch avontuur beleeft in het Onzichtbare Ziekenhuis en heeft kleurige tekeningen van Brian Elstak en Hedy Tjin. Het kreeg zowel een Zilveren Griffel (9+) als een Zilveren Penseel.

Informatieve boeken

De twee met een Zilveren Griffel bekroonde informatieve boeken zijn dit jaar heel sterk. Rekenen voor je leven van Edward van de Vendel en Ionica Smeets is een superleuk boek over een groep 7 die zelf rekenvragen mag bedenken. Viruswereld van Marc ter Horst leest heel makkelijk, maar je komt heel veel te weten over virussen, corona en het immuunsysteem. Natuurlijk hoort Terra Ultima van Raoul Deleo op je leesstapel. Het kreeg een Zilveren Penseel voor de wonderbaarlijke tekeningen van onbekende diersoorten als de vliesvleugelzwaluw, de kanariebij, de zuigvoetdikkop en de olifeniks.

Goud

Als je van dikke leesboeken houdt, sla dan zeker De tunnel van Anna Woltz niet over. Dat speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Londen en gaat over vier vrienden die moeten schuilen in de ondergrondse metrostations voor bommen. Het kreeg een Zilveren Griffel in de categorie 12+, en is ook om de race voor Goud. Vlak voor de Kinderboekenweek in oktober worden de winnaars van de Gouden Griffel en Penseel bekendgemaakt. Het blijft dus nog even spannend!

Je vindt de complete lijst met prijswinnaars op cpnb.nl

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook