Zenith ©Boris Suyderhoud

Zinderend nieuw seizoen van Zenith

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Zat jij bij het eerste seizoen van Zenith al zinderend van spanning op de bank? Dan worden je zenuwen voor dit nieuwe seizoen extra op de proef gesteld. ‘Het wordt héél spannend’, vertelt hoofdrolspeler Zoë (16, links op de foto). 

In dit tweede seizoen verhuist de veertienjarige Zoë naar het vredige Berg en Bos. Daar loopt ze uitvinder Max tegen het lijf. Hij vertelt haar dat er in het dorp vroeger een robotfabriek stond waar levensechte robots werden gemaakt. Hij weet zeker dat die nog onder de mensen leven. Om het verwarrend te maken, speelt Zoë niet Zoë, maar haar beste vriendin Olivia. ‘Dat zorgde vaak voor verwarring op de set’, lacht de échte Zoë.

Bang in het donker 

Maar Olivia dus. Wat is dat voor meisje? ‘Op het eerste gezicht een pestkop. Maar eigenlijk is ze heel erg bang dat mensen haar niet leuk vinden en daarom laat ze haar echte zelf niet zien.’ Voor Zoë is dit haar eerste grote rol. En meteen een leuke: ‘Ik wilde altijd al een bitch spelen!’ Zenith II zit vol spannende scènes in het donker. ‘Zelf ben ik niet bang in het donker. Al zou ik niet zo snel ’s avonds een donker bos ingaan, wat Zoë en Olivia wel doen. Maar de serie is niet alleen eng en spannend, ook vrolijk en leuk. Zoë en Olivia hebben het heel gezellig. De serie gaat ook echt over vriendschap.’

Zenith II is vanaf 2 oktober elke zondag om 18.10 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp. Dit seizoen is los van het eerste te bekijken.

Anderen lazen ook: Nieuwe Zapp-serie over robot-ouders

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook