Foto: ANP/ hollandse Hoogte/ Jean-Pierre Jans

Zo eet je een tompouce zonder knoeien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Bij Koningsdag horen natuurlijk tompoucen. Maar hoe eet je die nou smakelijk, zonder dat het één grote kliederboel wordt? Volgens de bekende patissier Cees Holtkamp is er maar één manier.

Het bekende gebakje met z’n prachtig glanzende roze laag glazuur en romige banketvulling kan op vele manieren verorberd worden. Zo heb je de kantelaar (je legt 'm op z'n kant en haalt er dan steeds hapjes af) of de splitter (je snijdt 'm in de lengte door en eet de twee helften als een soort toastje). Én natuurlijk de bourgondier: die zet gewoon z'n tanden er vol in en ziet wel hoe het afloopt.

En de beste manier is...

Maar volgens de bekende Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp is er maar één manier de juiste. Namelijk door de tompouce te kantelen én netjes in stukjes te verdelen met een goed, scherp mes. Je krijgt dan een stuk of vijf mini-tompoucen. Let op: je tompouce moet wel kakelknapperig zijn, want met zompig bladerdeeg kun je deze manier wel vergeten.

In het filmpje van FoodTube laat Holtkamp het (vanaf 1:15) zien:

Anderen lazen ook: Stelling: eet lekker zoals je zelf wil!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook