Venezuela orkest

Zo klinkt het grootste orkest ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Meer dan 12.000 muzikanten in Venezuela probeerden vorige week het wereldrecord Grootste Band te verbreken. Iedereen met een instrument was welkom!

De 12.000 muzikanten speelden samen op een enorm plein, in eindeloze rijen. De muziek klonk prachtig! Het orkest wilde het oude wereldrecord Grootste Band verbreken. Die staat nu nog op naam van de Russen. Zij speelden twee jaar geleden met 8000 mensen tegelijkertijd in Sint-Petersburg. 

Wie heeft de grootste?
Vantevoren kregen de muzikanten in Venezuela de opdracht mee om vooral niet te stoppen. 'Al breek je een snaar, speel door! Anders telt onze poging niet', zei de dirigent. De muzikanten speelden samen klassieke muziek van de componist Chaikovski.

Wereldrecord?

Of Venezuela ook echt de nieuwe wereldrecordhouder is, weten we over een week. Het Guiness Book of World Records is nog aan het beoordelen of Venezuela's massale muzikale uitbarsting aan alle eisen heeft voldaan. Er was ook kritiek op de actie. Omdat corona ook in Venezuela een groot probleem is, vonden sommige mensen het niet handig om zoveel mensen dicht bij elkaar te zetten. 

Benieuwd hoe het klonk? Bekijk dan de video hieronder:
 

Anderen lazen ook: Benjamin (14): 'Klassieke muziek is cool!' 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook