maak zelf sneeuwglobes, sneeuwbollen, diy

Zo knutsel je je eigen sneeuwbollen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Baal je dat het dit jaar weer geen witte kerst wordt? Dan regel je dat toch gewoon zelf! Eet een pot pindakaas of doperwten leeg (of schakel daar iemand voor in), scharrel wat knutselspullen bij elkaar en laat het sneeuwen!

Dit heb je nodig:

 • - paar vellen foampapier
 • - (witte) glitter
 • - watervaste lijm
 • - een grote lege pot met deksel
 • - piepschuim
 • - satéprikkers
 • - hobbymesje (met van die afbreekbare mesjes)
  sneeuwbollen maken, snowglobes, diy

  Aan de slag!

 • - Boen je lege pot goed schoon. Restjes pindakaas staan niet fraai in een witte wereld!

- Snijd een bergje piepschuim uit zodat het goed past op je deksel. Niet helemaal tot aan de rand, want dan sluit de deksel niet meer goed op de pot. Plak de piepschuim op de deksel.
- Ga intussen aan de slag met je bewoners. Wie woont er in jouw sneeuwbol? En wat verzin je er nog bij? Wij knipten Scoops met een kerstboompje en een sneeuwpop. Foampapier knipt hartstikke lekker. Dus wat je ook verzint, dat gaat vast lukken!
- Eventueel kun je het piepschuim nog versieren. Bijvoorbeeld met mini piepschuimbolletjes, sterretjes en alles wat je maar mooi vindt!
- Plak je geknipte figuurtjes op een satéprikker (als je je bewoners twee keer knipt kun je die mooi ertussenin verstoppen) en prik de prikker in je schuimberg.
- En nu wachten totdat alles droog is. Lees daarbij goed de aanwijzing op de lijm die jij gebruikt. Belangrijk is dat de lijm watervast is.
sneeuwbollen maken, snowglobes, diy

Ja? Alles droog? Dan kun je nu sneeuw gaan maken!

- Kook water en laat dat afkoelen totdat het lauw is. Zo heb je goed schoon water.
- Vul de pot tot de rand met het lauwe water.
- En nu kan de sneeuw erbij! Wij gebruikten witte glitter, gouden glitter, zilveren confetti, maar misschien ontdek jij nog wel veel betere nepsneeuw.
- Goed de deksel erop schroeven en rustig omdraaien. Eerst even controleren of de pot niet lekt voordat je gaat schudden! Blijft alles droog? Schudden maar!
sneeuwbollen, snowglobes, zelf maken, diy

Extra versiering

Om je sneeuwbol extra feestelijk te maken, kun je de deksel inpakken met aluminiumfolie. Een gestrikt lint eromheen is ook mooi! 
sneeuwbollen, snowglobes, zelf maken, diy

Wel of geen glycerine?

Bij het maken van onze sneeuwbolscoops hebben we een testje gedaan met glycerine (koop je bijvoorbeeld bij Etos). Een flinke scheut van dat spul zou er namelijk voor zorgen dat de glittersneeuw minder snel naar de bodem zakt. Wij merkten niet echt verschil met alleen maar water. Het werd vooral een vieze glibberboel!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij Blij Blij Blij Blij bedankt voor de tips

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.