berekoud

Zo kom je de berekoude dagen door

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het is wel te merken dat de kou uit Siberië ons kikkerlandje heeft bereikt. Ons lichaam heeft met deze kou extra hulp nodig.

Om de koude dagen dus een beetje goed door te komen vertellen we je drie dingen die je moet weten:

1. Inpakken, inpakken en inpakken

Je goed inpakken is geen advies meer, het is een must. Omdat het zo koud is, is je lichaam niet meer zelf in staat om genoeg warmte te produceren als je buiten bent. Je moet je daarom de komende dagen echt goed kleden.

Hoe je dat goed doet? Handschoenen en een muts want via via je hoofd en handen verliest je lichaam veel warmte. Moet je buiten sporten? Doe dan wel handschoenen aan en een muts op, maar pak je niet te dik in want dan ga je weer te snel zweten. En zweten zorgt ervoor dat je snel veel warmte verliest. Ben je klaar met sporten? Maak je dan meteen droog en trek warme kleren aan.

2. Ook binnen warm aankleden

Niet alleen buiten moet je warme kleren aan. Het wordt ook aangeraden om je thuis warm te kleden. Ook voor je naar bed gaat. Als je lichaam koud is, dan val moeilijker in slaap. Je kunt bijvoorbeeld sokken aantrekken, maar je kunt ook nog even onder een warme douche springen of een warm bad nemen. Dan warmt je lichaam lekker op en val je beter in slaap. Zorg wel dat je je goed afdraagt en je haren droog maakt. 

3. Eten en drinken

Goed eten en drinken is belangrijk als het koud is. Doordat je eet verwarm je namelijk je lichaam. Bij het verteren van eten komt warmte vrij: twee uur lang maak je lichaam tien procent meer warmte aan. Wist je bijvoorbeeld dat door het eten van kaneel jouw lichaam meer warmte aanmaakt? Het is ook belangrijk om warm te drinken. Dus niet alleen koude glaasjes water, maar een goede kop thee. Daardoor wordt de temperatuur in je lichaam hoger. En krijg je het dus warmer.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kijk nou: sneeuwpret en winterellende.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps