Unsplash

Zo maak je je eigen tijdcapsule (deel 2)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een nieuw jaar is hét moment voor het maken van nieuwe herinneringen. Stop je die in een tijdcapsule dan vergeet je ze nooit meer. Dit zijn dingen die je in je tijdcapsule kunt stoppen:

Krantenknipsels 

Een krant is perfect voor in een tijdcapsule want die vertelt precies wat er op dat moment speelt in de wereld. Speur daarom naar een artikel dat goed beschrijft wat er nu aan de hand is. Het kan een nieuwsartikel zijn, maar ook een interview met een artiest van wie jij fan bent. Knip het uit en stop het in de tijdcapsule.

Foto’s

Een foto is een perfecte momentopname. Niets vertelt beter hoe jij eruitziet, welke kleding in de mode is en waar je op vakantie bent geweest. Vergeet daarom niet om wat leuke foto’s in de tijdcapsule te doen. Sta je er met vrienden op? Schrijf dan op de achterkant wie het zijn. Een klassenfoto is ook een goede herinnering.

Bijzondere spulletjes

Jouw tijdcapsule wordt een echte schatkist als je er ook wat kleine spullen in opbergt. Bijvoorbeeld een medaille die je won met een sporttoernooi, je oude lievelingsspeelgoed, je eerste oorbellen, een muntstuk of een schelp die je hebt gevonden op vakantie. Hang aan het voorwerp een briefje met daarop een kleine uitleg.

Technologie

Telefoons, dvd’s en computers: elk jaar worden er weer nieuwe uitvindingen gedaan. Oude elektronica is daarom perfect voor in de tijdcapsule! Stop een oude telefoon, een dvd of een usb-stick met liedjes erop in de tijdcapsule. Zo kijk je over een paar jaar lachend terug naar de technologie van toen.

Corona

Al bijna twee jaar staat de wereld door corona flink op z’n kop. In jouw tijdcapsule hoort daarom ook iets over het virus. Leg er bijvoorbeeld een mondkapje in, een krantenknipsel over corona of schrijf een stukje over de maatregelen of persconferenties. 

Briefjes

Later is het heel leuk om over jezelf te lezen. Dus stop ook dagboekfragmenten in de capsule of maak een pagina van een vriendenboekje na. Deze vragen helpen je een handje: Wat is de datum van vandaag? Hoe oud ben je? Hoe lang ben je? In welke klas zit je? Wie is je beste vriend(in)? Wat zijn je hobby’s? Hoe ziet je kamer eruit? Wat was het leukste dit jaar? En het stomste? Wat hoop je voor volgend jaar?

Ben je benieuwd hoe je een tijdcapsule kunt bouwen? Klik dan hier

Anderen lazen ook: Zo maak je je eigen tijdcapsule (deel 1).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook