nieuw schooljaar tips

Zo overleef je de eerste schoolweken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Snik, snik, de grote vakantie is weer voorbij. In plaats van laat opblijven, heel veel buiten spelen en lekker niksen is het weer opletten en stilzitten geblazen. Een oersaai vooruitzicht? Helemaal niet! Met deze survivaltips wordt terug-naar-school bijna een spannend avontuur.

Tip 1: Zorg voor een goed begin
Zorg dat je schooldag leuk begint. Zet meteen na het opstaan je lievelingsmuziek op. Of stel de wekker op je telefoon zo in dat je wakker wordt met je favoriete nummer.

Je kunt ook met een vriend(in) afspreken dat jullie elkaar elke ochtend een goede mop appen om de dag vrolijk te beginnen. Regel deze eerste schoolweken ook eens een extra lekker ontbijt. Misschien mag je wel een eitje bakken?

Tip 2: Bedenk een fantasievakantie
Gebruik je fantasie om die eerste maand door te komen. Knijp je ogen een beetje samen en maak in je hoofd van het klaslokaal een vakantieparadijs. De autoweg aan de overkant? Dat is een horizon boven een strakblauwe zee. Die flat ervoor? Een strandhotel vol blije toeristen op hun balkons. De tl-lampen boven je hoofd? Een heerlijk warm zonnetje!

Laat al je klasgenoten lekker meedoen met fantaseren. Misschien mag er op het digitale schoolbord wel een plaatje van een palmenstrand.

nieuw schooljaar tips

Tip 3: Maak leuk-lijstjes
In de klas even tijd voor jezelf? Maak dan eens een fijn ‘leuk-lijstje’. Bijvoorbeeld een top tien van leuke dingen die je straks na schooltijd kunt doen. Of van het lekkerste eten dat bestaat. Of van alle cadeautjes die je voor je verjaardag wilt.

Je kunt ook een citatenboekje bij gaan houden. Daar schrijf je dan grappige uitspraken van je juf of meester in. Aan het eind van het jaar heb je een schriftje vol met allemaal leuke herinneringen.

Tip 4: Houd een flashmob
Organiseer met je klas een flashmob om de eerste week een beetje feestelijk te maken. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie precies om half drie ineens de meester een staande ovatie geven. Of trek om kwart over elf allemaal heel snel een oranje T-shirt aan.

Tip 5: Ga leuk rekenen
Oefen je rekenkunsten op een leuke manier. Als je juf of meester een stopwoordje heeft, zoals heel vaak ‘Ehmmmm’ zeggen, tel je een half uur lang hoe vaak hij/ zij dat zegt. Je kunt met een vriend of vriendin afspreken dat je de volgende dag weer een half uur gaat tellen en een weddenschap afsluiten of je dan meer of minder streepjes moet gaan zetten.

Veel plezier! 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Les over het Wilhelmus op school: een goed plan? of Tilburgse basisschool is de sportiefste.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind die tips echt niet nodig. ik kijk uit naar de eerste schooldag.

Ja precies ik begin pas op 28 augustus

Ik hoef niet te fantaseren over vakantie, ik ben nog met vakantie Juichen

Gelukkig heb ik die tips niet nodig.
Maar als ik naar school ga ik ze zeker gebruike. Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps