Eigen beeld

Zo pak je slim een piepkleine koffer in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Op Schiphol, maar ook op andere vliegvelden, gaat deze zomervakantie veel mis. De wachtrijen zijn lang en koffers gaan per ongeluk naar verkeerde bestemmingen. Wel zo handig om alleen handbagage mee te nemen! Met deze slimme trucjes krijg je heel veel in een piepklein koffertje.

•Neem alleen kleren mee die je écht nodig hebt. Dus geen zeven t-shirts voor een weekje Turkije waar je waarschijnlijk vooral je zwembroek (één is genoeg!) draagt.

•Let op de kleuren. Zorg dat alles wat je meeneemt een beetje bij elkaar past. Laat dat ene gele shirt dat alleen bij dat ene witte rokje past dus lekker thuis.

•In plaats van je kleding op te vouwen, kun je beter alles oprollen. Op die manier pers je de lucht eruit en neemt de kleding minder ruimte in.

•Gebruik alle gaatjes in de kofferruimte. Vul je schoenen bijvoorbeeld met sokken en onderbroeken.

•Bedenk welke kledingstukken het meeste ruimte innemen en trek die onderweg aan. Draag desnoods verschillende laagjes over elkaar. Dat scheelt gewicht en ruimte. Deze tip is natuurlijk minder geschikt als het buiten 30 graden is!

•Koop een goedkoop nekkussen, liefst met een rits. Rits ‘m open, haal de vulling eruit, en je hebt in één klap een opbergplek voor al je onderbroeken en sokken.

•Neem in plaats van een handdoek of strandlaken een dunne saunadoek mee. Die weegt niks en kun je ook nog gebruiken als picknickkleedje of omslagdoek.

Anderen lazen ook: Hierdoor sta je lang in de rij op Schiphol

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook