ANP

Zo viert de koning dit jaar zijn verjaardag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Hoera! Koning Willem-Alexander mag dinsdag 54 kaarsjes uitblazen. Dit jaar helaas geen grote koninklijke stoet tijdens zijn verjaardag, maar een corona-proof feestje. Dit gaat de koning op Koningsdag doen:

Dit jaar brengen de Oranjes een bezoekje aan Eindhoven. Daar begint de dag met een auto-optocht van oude en nieuwe auto’s. De jarige job rijdt voorop in een oude DAF-auto die vroeger speciaal voor zijn oma Juliana werd gemaakt. Ook koningin Maxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane rijden mee.

Stofzuiger-race

Na de optocht staat er een bomvol programma te wachten voor de Oranjes. Van een verrassingsoptreden van een bekende Nederlander en een quiz tot een gerecht koken met een sterrenchef. Ook voor de prinsessen is een belangrijke rol weggelegd. Zij mogen meedoen aan een heuse hooverrace: een wedstrijd op stofzuigermotoren! 

Na de spannende race krijgen de Oranjes in een televisiestudio allerlei producten gepresenteerd. Van de perfecte oranje tompouce tot schoenen die speciaal voor Beyoncé zijn gemaakt. Om één uur 's middags is het alweer tijd om terug te gaan naar Paleis Huis Ten Bosch. Daar kan de koning zijn verjaardagsfeestje zonder camera's vieren met zijn gezin.  

Wat ga jij doen op Koningsdag dit jaar?

Anderen lazen ook: Koning Willem-Alexander neemt kijkje in dierentuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook