ANP

Zo wonnen de Oranje Leeuwinnen van Japan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het was op het nippertje, maar de Oranje Leeuwinnen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK in Frankrijk. Gisteravond versloegen ze Japan met 2-1.

Voor het eerst in de geschiedenis staat het Nederlands vrouwenelftal in de kwartfinale van het WK. Daar moesten de Leeuwinnen wel veel moeite voor doen, want pas vlak voor het eind maakte Lieke Martens het winnende doelpunt. Een paar hoogtepunten op een rij:

1-0

Om met de held van de wedstrijd te beginnen: Lieke Martens. Al na vijftien minuten zette ze haar team op voorsprong. Na een hoekschop van Sherida Spitze, schoot ze met haar hak de bal langs de Japanse keeper: 1-0. Hoppa!

1-1

In de eerste helft was Oranje de sterkere ploeg. Toch lukte het ze niet om met een voorsprong de rust in te gaan. Vlak voor het fluitsignaal maakte Japan de gelijkmaker: 1-1.

2-1

De tweede helft verliep moeizaam voor de Leeuwinnen. Na een paar gevaarlijke kansen voor Japan, leek het zelfs de verkeerde kant op te gaan. Maar... vlak voor het einde kwam de redding. Nederland kreeg een strafshop na een handsbal door een Japanse verdediger. Lieke Martens schoot de bal in het net en de overwinning was binnen: 2-1. Yes!

'Heel mooi dat het weer is gelukt', zei coach Sarina Wiegman na de wedstrijd. 'Soms moet je geluk hebben en dat hadden we vanavond', zei Lieke Martens blij. Ook de rest van het team was door het dolle heen.

Italië

De voetbalsters kunnen even uitrusten, de volgende wedstrijd is zaterdagmiddag (vanaf 15.00 uur) tegen Italië. Dat team won van China en veroverde - net als Nederland dus - ook een plek in de kwartfinale.

Anderen lazen ook: Zo ziet de weg naar de finale van de Oranje Leeuwinnen eruit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook