Oranje Leeuwinnen WK Vrouwenvoetbal 2019

Zo ziet de weg naar de finale van de Oranje Leeuwinnen eruit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De Oranje Leeuwinnen wonnen gisteren ook hun derde WK-wedstrijd. Canada werd met 2-1 verslagen en dus zijn onze toppers groepshoofd geworden. Maar de finale is nog ver weg. Wie ze moeten verslaan om die finale te bereiken? Dat lees je hier!

Achtste finale

De Oranje Leeuwinnen komen Japan tegen in de achtste finale. Een oude bekende voor Nederland, want op het vorige WK speelden ze ook al tegen elkaar in diezelfde ronde. Toen was Japan met 2-1 te sterk en werden zij uiteindelijk tweede in het toernooi. Dit jaar heeft Japan volgens de gokkantoren een stuk minder kans om te winnen. Daarnaast won Nederland vorig jaar nog met 6-2 van de Japanners. Moet lukken dus!

Japan wk vrouwenvoetbal 2019

Kwartfinale

In de kwartfinale komt Nederland vervolgens Italië of China tegen. Dat zijn ook beide geen favorieten voor de competitiewinst. Italië kwam als groepshoofd uit de bus in een poule met Australië, Brazilië en Jamaica. Een knappe prestatie. China was de beste nummer drie in een poule met Duitsland, Zuid-Afrika en Spanje. Die doen het dus eigenlijk niet zo goed. De kans is dus groot dat Nederland Italië tegenkomt in de kwartfinale. De laatste wedstrijd tussen die twee werd door Nederland gewonnen. Deze ook?

Halve finale

Mochten ze ook de kwartfinale doorkomen, dan wacht in de halve een nog moeilijkere tegenstander. De opties daarvoor zijn Duitsland, Zweden, Nigeria en Canada. Van die laatste wonnen ze gisteren al eens, maar vooral voor Zweden en Duitsland moet Nederland oppassen. Duitsland werd eerste in hun poule en Zweden tweede. Duitsland is ook een van de absolute favorieten om het WK te winnen en Nederland wint al bijna twintig jaar niet van Duitsland. Het wordt dus weer eens tijd!

Finale

Mochten onze Oranje Leeuwinnen ook de zuiderburen (of een andere halvefinalist) verslaan, dan hebben ze de finale bereikt. Daar wacht een van de volgende landen: Noorwegen, Australië, Engeland, Kameroen, Frankrijk, Brazilië, Spanje of de Verenigde Staten. De kans is erg klein dat Kameroen, Spanje, Noorwegen of Brazilië de finale gaan halen, want die hebben minder sterke ploegen.

Nederland moet vooral serieus rekening houden met de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk. Onze dames winnen bijna nooit van Engeland en de Verenigde Staten. De VS won dit WK ook al met 13-0 van Thailand, waardoor zij de absolute topfavoriet zijn. Kortom, de finale wordt zwaar. Maar onze Oranje Leeuwinnen kunnen alles aan, toch?!

Verenigde Staten WK Vrouwenvoetbal 2019

Anderen lazen ook: Oranje Leeuwinnen op het WK: zo bereid je je voor!.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

DIT IS EEN LANGE TEKST FF WOOW

Wauw! Ik denk dat de Oranje Leeuwinnen gaan winnen. Ze zijn niet voor niets leeuWINNEN genoemd! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps