ABC From Space

Zoeken: ABC uit de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Een eiland, een meer of een wolk. Vanaf de aarde zie je het niet maar vanuit de ruimte wel: de aarde staat vol met letters! De Amerikaanse ruimteonderzoeker Adam Voiland verzamelde bijzondere satellietfoto’s, van A tot Z.

Als medewerker van ruimtevaartorganisatie NASA bekijkt Voiland heel veel ruimtefoto’s, gemaakt door satellieten. Vijf jaar geleden ontdekte hij toevallig een wolk in de vorm van een V boven Canada. Dat vond-ie zo leuk, dat hij besloot het hele alfabet te verzamelen! Met behulp van satellietbeelden en Google Earth begon hij te speuren naar letters gevormd door rivieren, ijsmeren, kraters en besneeuwde bergtoppen.

NASA Alphabet

Zie jij de J? En de X? De C? De B? De K? en de P?

Rare vorm

Dit jaar had-ie alle letters van het alfabet bij elkaar. Grote én kleine letters. Hij bundelde ze in een boek waar bij elke letter uitleg wordt gegeven waar en hoe die gevonden is. De lastigste? Dat was de R, legt hij in het boek uit. ‘Dat is zo’n rare vorm, die zie je in de natuur nauwelijks!’ Uiteindelijk vond-ie ’m toch, bij een meer in Argentinië. Ook al heeft Voiland alle letters bij elkaar, hij speurt vrolijk door. Want hoe gaaf zou een L van lava zijn?

Zelf letters speuren

Zelf op zoek naar alfabetletters op aarde? Met Google Earth kun je de hele wereld vanaf boven bekijken. En ook met Worldview van NASA kun je een rondje om de aarde maken. Zo kun je je eigen naam bij elkaar sprokkelen. Of het logo van Kidsweek!

Kidsweek from space

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Raadsels rond Amerikaans ruimtevliegtuig of Ruimtevaartuig maakt foto als hij tussen Saturnus en zijn ringen vliegt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik zou willen weten op welke plaats het is Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Blij Juichen Duimomhoog
echt cool!

Cool al die foto’s

Omg zo cool echt ik ga dat boek kopen

Maar eerst Harry Potter kopen Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps