Foto: Shutterstock

Zomerkampen kunnen toch doorgaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Wil jij komende vakantie op kamp? Het was even spannend, maar het lijkt erop dat de zomerkampen kunnen doorgaan! Er werd een speciaal coronaplan voor gemaakt. Gezondheidsexperts vinden het veilig genoeg. De minister nu ook! 

Hoe kunnen zeil-, pony- en scoutingkampen veilig doorgaan? Daarvoor maakten zomerkamporganisaties in Nederland een plan. Zij denken dat het met de juiste maatregelen veilig is, óók de zomerkampen waar kinderen logeren. Ze maakten twee verschillende plannen: een voor kinderen tot twaalf en een voor jongeren tussen 13 en 18 jaar. 

Zomerkampen in coronatijd

In de plannen staat dat kinderen met milde klachten of zieke huisgenoten niet mee mogen. Activiteiten zijn zoveel mogelijk buiten. Ook worden er binnen de kampen kleine groepjes gemaakt van kinderen en begeleiders. Die groepjes kunnen samen sporten, spelen, eten en slapen. Ze hebben weinig contact met anderen. Zo wordt voorkomen dat te grote groepen contact met elkaar hebben. Verder moeten de slaapruimtes extra goed worden geventileerd. Douches en wc’s moeten extra goed worden schoongemaakt. 

Veilig op kamp

Een goed en veilig plan, vinden gezondheidsexperts. Zij vinden dat de kampen met die regels mogen doorgaan. Ook de minister heeft nu laten weten dat zomerkampen met deze nieuwe voorwaarden kunnen worden georganiseerd. Volgens de minister zijn activiteiten zoals vakanties en zomerkampen erg belangrijk voor het welzijn van kinderen.

Anderen lazen ook: Met een gratis berg boeken op zomervakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

o fijn voor die kinderen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps