Wallaby

Zorgen om ontsnapte wallaby’s in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Dierenorganisaties zijn bezorgd over het aantal wallaby’s dat de laatste twee weken ontsnapt is in Nederland. Het kleinere broertje van de kangoeroe is een populair huisdier in ons land, maar hoort hier eigenlijk niet thuis.

De politie had het er de afgelopen weken maar druk mee. Overal in Nederland ontsnapten ineens wallaby’s uit hun hokken: in Zeeland, Drenthe, Limburg, Noord-Holland en Brabant. Dat is eigenlijk niet zo’n probleem, want de dieren doen niemand kwaad en zorgen niet voor schade. Toch zijn dierenorganisaties bezorgd.

‘Door de coronacrisis zijn mensen meer thuis dan normaal. Ze brengen daardoor meer tijd door met hun bijzondere huisdieren, waardoor de kans dat ze per ongeluk een hok open laten staan groter is’, zegt Stichting Aap tegen Nu.nl. En dat is genoeg voor een wallaby om te ontsnappen, want de dieren zijn vliegensvlug. Een probleem, want de dieren leven normaal gesproken niet in het wild in Nederland.

Te weinig ruimte

Wallaby’s komen vooral voor in Australië en Indonesië. Daar is het warmer en hebben ze veel meer ruimte om rond te springen. Een kooi is dus veel te klein voor het dier, waardoor een wallaby in Nederland sneller ziek wordt. Daarom hebben de dierenorganisaties een tip: koop liever een Oudhollandse landgeit. Die horen namelijk wel thuis in Nederland.

Anderen lazen ook: Kangoeroe gevangen op de Australiëlaan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hallo ik vind het echt super zielig voor de wallaby's, ze zien er misschien schattig uit en dat zijn ze misschien ook, maar je moet ze niet als huisdier nemen! en als je echt een keer met een wallaby wil knuffelen ga dan naar Australië om het daar te doen.(laat hem wel gelijk weer vrij)

vet cooollllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vraagtzichaf Duimomhoog Rentweg
Echt interessant ik ga snel de rest ook lezen echt ik hoop dat kidsweek nooit stopt echt super krant

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps