Eigen beeld

Zorgen voor Sientje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ken je het sprookje over het kleine lelijke eendje dat uitgroeide tot een prachtige zwaan? Zo ongeveer gaat ook het verhaal van Sientje, alleen bleef die gewoon een eend.

Het verhaal van Sientje begin een beetje zielig. Een Amsterdamse woonbootbewoonster hoorde een jaar geleden ineens gepiep vanuit het water. Toen ze ging kijken vond ze een piepklein eendenkuiken dat daar helemaal in zijn eentje dobberde. Samen met een paar buurvrouwen besloot ze het op te vangen. Eén van de buurvrouwen is Dorte Hopman. ‘We noemden het eendje Sientje. Achteraf niet zo handig want het bleek een jongen te zijn’, vertelt ze.

Eigen beeld


Poep

Het grootbrengen van een kuiken valt nog niet mee. ‘Het is héél veel werk, vooral omdat een kuiken echt overal poept. Je loopt de hele dag met doekjes achter zo’n beestje aan.’ De buurvrouwen hielden Sientje warm, voerden hem kroos en bouwden zelfs een speciaal vlot waarop-ie kon wonen. Sientje deed het supergoed en groeide in zes weken uit tot een grote eend. ‘We noemden hem al snel Holle Bolle Sien omdat hij zo lekker at en flink aankwam.’

Eigen beeld

Even slikken

Het was steeds de bedoeling om Sientje terug de natuur in te laten. Maar toen hij op een dag na een rondje vliegen niet meer terugkwam was het toch even slikken. ‘Ik weet niet of ik hem nog zou herkennen, maar elke keer als ik nu een mannetjeseend zie, roep ik toch even “Sientje!”. Je weet maar nooit.’

Anderen lazen ook: Verdrietige zwaan gered.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps