Craig Foster en octopus

Zuid-Afrikaan is bevriend met een octopus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Elke dag duiken en filmen in de Atlantische Oceaan bij Kaapstad. Zo zag een groot deel van het leven van de Zuid-Afrikaan Craig Foster er acht jaar lang uit. Het resultaat van dit megaproject? Een film, een boek, nieuwe dieren… én een bijzondere onderwatervriendschap.

Sea Change. Zo heet het grote Zuid-Afrikaanse duikavontuur. Elke dag opnieuw sprong Foster samen met zijn goede vriend Ross Frylinck in de oceaan bij de kust van Kaapstad, om het Gouden Bos uit te pluizen. Dit onderwateroerwoud dankt zijn naam aan de meterslange goudkleurige bladeren van het zeewier dat daar groeit.

Gewapend met snorkels

Het doel van de twee duikers: onderzoeken hoe de levens van de zeedieren en -planten met elkaar verbonden zijn. Gewapend met snorkels en filmapparatuur zwommen ze door het zwierige wier om alles vast te leggen. Van reusachtige witte haaien tot wriemelige wormen en kleurige anemonen. Tijdens zijn duiktochten heeft Foster acht nieuwe garnalensoorten ontdekt.

Altijd groeten

Heel bijzonder vond hij z’n vriendschap met een vrouwtjesoctopus, vertelde hij deze week aan de Britse omroep BBC. ‘Die kwam ik heel vaak tegen. Ze herkende me echt, kwam altijd op me af om me te groeten. En daarna nam ze me mee om te jagen. Of naar haar hol, een gat in de zeebodem.’ Je ziet ze haast hand in tentakel huppelen daar samen door het Gouden Bos, toch?

Anderen lazen ook: Video: Zeeleeuw slaat man met octopus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het grappig dat iemand bevriend kan zijn met een zeedier want dat is normaal niet

cijfer saaiheid 9 cijfer leukheid 1

dit hebben we voor school gebruikt
suuuuuuuuuuuper tof

de rest kent er niets van
Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps