Beeld ANP

Zware aardbeving in Afghanistan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Verdrietig nieuws uit Afghanistan. Een zware aardbeving heeft een gebied in het oosten van dat land in puin gelegd. Veel huizen en gebouwen zijn ingestort. Zeker 1000 mensen zijn omgekomen en meer dan 1500 mensen raakten gewond.

Reddingswerkers zijn druk bezig met het zoeken naar overlevenden na de aardbeving van woensdag. In het gebied liggen veel afgelegen bergdorpen die lastig te bereiken zijn. Met sommige dorpen is zelfs nog helemaal geen contact.

Taliban

In Afghanistan hebben veel mensen het al erg zwaar. Sinds vorig jaar is de strenge Taliban er aan de macht. Zij voerden veel nieuwe, strenge regels in. Meisjes mogen niet meer naar school en vrouwen mogen niet zonder sluier de straat op. Veel andere landen willen vanwege die strenge regels voor straf niet meer handelen met Afghanistan. Daardoor is er ook nog een groot voedseltekort ontstaan.

Helpen

De Afghaanse regering heeft nu aan andere landen wel gevraagd om te helpen met de aardbeving. En dat gaat ook gebeuren. Veel landen hebben al beloofd reddingswerkers, tenten en voedsel te sturen.

Anderen lazen ook: Wat is er aan de hand in Afghanistan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook