Orkaan Matthew

Zware storm in Caribisch gebied

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In het Caribisch gebied houden ze hun adem in. Een orkaan trekt daar over het land. Het is de zwaarste storm in jaren die de mensen daar meemaken.

Sinds een paar dagen stormt de orkaan Matthew over het Caribisch gebied. Op Curaçao waren ze vrijdag heel bang: de orkaan zou precies over het eiland razen. Dat gebeurde gelukkig niet. Wel waaide het er flink, met veel overlast tot gevolg.

Beeld: Twitter / Bart SchutOok op Sint Maarten, een ander eiland, waaide het flink. Foto: Bart Schut / Twitter.

Eten inslaan
Ondertussen is de orkaan steeds krachtiger geworden en is-ie op weg naar andere landen in het Caribisch gebied. In Jamaica, Haïti en de Dominicaanse Republiek zijn de inwoners alert: de storm komt mogelijk hun kant op. Veel mensen slaan in de supermarkten veel eten in en zoeken alvast een veilige plek.

De orkaan Matthew is de krachtigste storm in bijna tien jaar die over het Caribisch gebied trekt. Het is afwachten welke kant de wind op waait, hoeveel schade de storm zal opleveren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Super erg
Ik wens die mensen veel succes Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.