Beeld De Schooltuin

Zwarte nagels in De Schooltuin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Amsterdamse kinderen uit groep 7 en 8 hebben geluk. Een jaar lang krijgen zij een ochtend of middag per week buiten les in een grote schooltuin. De film De Schooltuin laat zien hoeveel er zelfs middenin de stad aan natuur te beleven valt. 

De kinderen leren tijdens de schooltuinles niet alleen hoe ze groente moeten kweken, maar krijgen ook kookles en maken kennis met allerlei dieren. De film begint in de winter, als de schooltuin nog een saaie, grijze lap grond is. In een razend tempo zie je het, met versnelde beelden, voorjaar worden. Het werk kan beginnen: harken, zaaien en afwachten maar!

Vieze broeken

Voor veel kinderen blijkt het buiten werken best even wennen. Broeken worden vies, nagels zwart en onverwacht bezoek duikt op. Want ook naakslakken, kevers en wormen horen bij het schooltuinieren. In de tuin wordt zelfs een vos gesignaleerd.

Eigen-oogst-salade

Maar al die viezigheid is het waard als de eerste radijsjes en courgettes geoogst kunnen worden. En hoe lekker is het om daar tijdens de kookles een eigen-oogst-salade mee te maken? Zelf kinderen die sla eigenlijk helemaal niet lekker vinden, smullen daarvan. Na het kijken naar De Schooltuin krijg je zin om zelf met aarde, zaadjes en plantjes aan de slag te gaan. Nog even wachten op het voorjaar…

De Schooltuin, nu in de bioscoop, Nederlands gesproken 

Anderen lazen ook: Achtbaan in de achtertuin 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

I vindt kids week leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps