Pizza

Zweedse gevangenen willen pizza

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Twee criminelen in een gevangenis in Zweden moeten wel heel erg veel zin in pizza hebben gehad. Zij namen woensdag twee bewakers gevangen. Eén gijzelaar wilden ze wel vrijlaten, maar alleen in ruil voor pizza. 

Natuurlijk was pizza niet de enige reden om de bewakers gevangen te nemen. De gevangenen vroegen eigenlijk een helikopter om weg te kunnen vluchten. Toen ze deze niet kregen, wilden ze twintig pizza’s. Voor elke gevangene op hun afdeling eentje. De pizzabakker die de kebabpizza’s mocht maken, dacht een goede bestelling te hebben. Tot de politie binnenkwam voor de twintig pizza’s. ‘Ik werd niet betaald! Ze kamen gewoon de pizza’s halen en vertrokken weer.’

De tekst gaat verder onder de foto.

De gevangenis in Zweden

Verhuizen
Twee uur nadat de gevangenen hun pizza op hadden, vonden ze het wel mooi geweest. Ze gaven zich over en lieten ook de andere gijzelaar vrij. Waarom is niet duidelijk. De bewakers hoeven niet bang te zijn dat de twee criminelen hen nog een keer gevangen nemen. De boeven zijn naar het politiebureau gebracht en moeten waarschijnlijk verhuizen naar een andere gevangenis. Zonder pizza’s.

Anderen lazen ook: Italië wil pizza op beschermlijst.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook