Zwembad Ruinen

Zwembad biedt gratis zonnebrand voor bezoekers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vergeet jij ook weleens je zonnebrand als je buiten gaat zwemmen? In het openluchtzwembad in Ruinen kun je je sinds deze week van top tot teen gratis insmeren. Gratis? Ja, het zwembad vindt het belangrijk dat mensen zich tegen de zon beschermen en daarom is de zonnebrand gratis beschikbaar voor alle bezoekers.

Zonnestralen kunnen schadelijk zijn voor je huid, soms kunnen ze zelfs kanker veroorzaken. Een manier om je tegen gevaarlijke straling te beschermen is jezelf smeren met zonnebrandcrème.

In het openluchtzwembad in het Drentse Ruinen hangen daarom vanaf nu pompjes waaruit zwembadbezoekers gratis zonnebrandcrème kunnen halen. Heel handig als je die vergeten bent.

Smeren

'Het idee is bedacht door een vrijwilliger van het zwembad die zelf rood haar heeft en erg moet opletten voor de zon', zegt de voorzitter van het zwembad aan RTL Nieuws. Eigenlijk is zonnebrand voor iedereen een goed idee die gaat zwemmen, niet alleen voor mensen met rood haar en een lichte huid. Als je gaat zwemmen ben je vaak lange tijd achter elkaar in de zon.

Goed idee

Niet alleen bezoekers zijn blij met de gratis zonnebrand, ook stichting KWF Kankerbestrijding vindt het een goed plan. In Ruinen hopen ze dat andere zwembaden hetzelfde gaan doen. 'Wie de crème betaalt? We hebben bedrijven die ons sponsoren. Heel erg sympathiek,' zegt de voorzitter.

Anderen lazen ook: Eerste hulp bij hitte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt het een heel goed iedee (ik vergeet ook wel eens mijn zonnenbrand)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.