Een zwemmer in de Lek bij Tull en 't Waal. Door de lage waterstand ontstaan langs de oevers rivierstrandjes. Zwemmen in de rivieren die voor scheepvaart worden gebruikt is gevaarlijk. De schippers zien de zwemmer of over het hoofd of er ontstaat een sterk

Zwemmen in rivieren? Geen goed plan!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Met het warme zomerweer snel een duik nemen in een rivier zoals de Maas, Waal of Rijn? Geen goed plan, vindt de overheid. Zij waarschuwen kinderen om niet in rivieren te gaan zwemmen.

'Het water in de rivieren lijkt misschien heel uitnodigend voor een frisse duik, het is ook hartstikke gevaarlijk', zegt de overheid. Het water kan op sommige plekken veel kouder zijn dan op andere, er varen grote schepen op de rivieren én er staat sterke stroming. Met name kinderen moet daarmee goed oppassen.

Het is niet verboden om in sommige stukken van de rivieren te zwemmen, maar het wordt wel afgeraden. Veiliger is het om in een meertje, plas of natuurlijk het zwembad te gaan zwemmen

Verdronken

De waarschuwing van de overheid komt niet zomaar. Deze week verdronken er al drie mensen in de Waal. Donderdag verdronk een 13-jarige jongen tijdens het zwemmen in de rivier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wa jo !! Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg
Ik hoop dit jaar niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps