Foto: AFP

Zwemster steekt 35 keer het Kanaal over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een bijzondere prestatie van de Australische zwemster Chloe McCardel. Ze zwom helemaal van Groot-Brittannië naar Frankrijk. Al voor de 35ste keer!

De Australische zwemster vertrok zaterdagavond uit de Britse plaats Kent. Vanaf daar zwom ze naar de Franse stad Calais. Een tocht van wel 34 kilometer! Ze deed er 10 uur en 40 minuten over. 

Record 

McCardel deed het niet voor het eerst, het was al de 35ste keer dat ze het Kanaal overstak. Ze heeft daarmee het record voor mannen verbroken. Ze is de tweede vrouw die dat is gelukt. Het record voor vrouwen staat op 43 keer. Om dat te breken, moet ze dus nog een paar tochtjes maken. 

In quarantaine?

Na de tocht vaarde McCardel met een boot terug naar Groot-Brittannië. Ze was bang dat ze daar meteen twee weken in quarantaine moest. Vanaf afgelopen weekend moeten reizigers uit Frankrijk namelijk meteen binnenblijven als in Groot-Brittannië daar aankomen. Chloe was bang dat zij daar ook aan moest geloven. Maar omdat ze maar heel kort in Frankrijk is geweest, hoefde dat gelukkig niet!

Anderen lazen ook: 7 tips om veilig in de zee te zwemmen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.