Zwemmen in de Dode Zee

Zwemtocht door superzoute Dode Zee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Wie weleens in zee zwemt, weet hoe vies het is om een slok zeewater binnen te krijgen. En de Dode Zee is zelfs tien keer zo zout! Toch zijn bijna dertig mensen gisteren erin geslaagd om voor de allereerste keer ooit deze zee over te steken. Want de Dode Zee dreigt op te drogen...

Op de grens tussen Jordanië en Israël ligt de Dode Zee. Het water is daar zó zout, dat drijven een makkie is. Toeristen doen dat dan ook graag. Maar de zee dreigt nu langzaam op te drogen omdat er te veel water uit wordt gepompt. En dat is slecht voor de natuur en het toerisme. Doodzonde!

Zeven uur

Om aandacht te vragen voor de verdwijnende Dode Zee maakten bijna dertig mensen gisteren de oversteek van Jordanië naar Israel. Ruim zeven uur deden ze erover. De zwemmers droegen speciale maskers met snorkel om ervoor te zorgen dat het zoute water niet in hun ogen kwam.

Zwemmen in de Dode ZeeOok waren er dokters mee om de zwemmers te helpen als ze per ongeluk toch een (giftige) slok Dode Zee binnen zouden krijgen. Gelukkig liep alles goed af. Nu de zee nog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps