Dirar Abohoy

Man loopt meer ondersteboven dan rechtop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

‘Wil ik ook!’ Dat dacht de Ethiopische Dirar Abohoy (32) toen hij als kind naar stoere heldenfilms keek. Wist hij veel dat al die stunts helemaal niet echt waren! 

Abohoy begon te oefenen met lopen op zijn handen. Drie uur voordat-ie naar school ging en drie uur na het avondeten. Al snel had hij spierballen als kanonskogels en wandelde hij net zo makkelijk ondersteboven als rechtop.

Tijd voor iets nieuws, vond hij. Zou hij ook kunnen traplopen op zijn handen? Check. Kameelrijden? Check. Bergbeklimmen? Check. Inmiddels trekt Abohoy ondersteboven busjes vooruit en daalt hij op zijn handen van steile kliffen af met iemand op zijn rug.

Dirar Abohoy

Held

In zijn dorp is Abohoy een held, maar verder kende niemand hem. Totdat de Britse zender BBC deze maand een filmpje van hem maakte. Dat werd een hit op internet: duizenden mensen over de hele wereld bekeken de beelden.

Stop met stunten

Toch is niet iedereen enthousiast over de stunts van Abohoy. Zijn moeder is doodsbang dat-ie een keer zijn nek breekt. Zij heeft het liefst dat haar zoon weer gewoon rechtop door het leven gaat.

Anderen lazen ook: Drie gekke records uit 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat ook wel gevaarlijk maar ook cool Blij Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.