Paarse golven en citroengele taart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

In De grote kleine kapitein zijn alle avonturen van de kleine kapitein opnieuw verzameld. Het is een mooi ruig verhaal over een onverwoestbare kleine held met taal die klotst en kabbelt als de zee.

De kleine kapitein is een raadselachtige jongen. Niemand weet waar hij vandaan komt. Van een stuk kachelpijp, een touwtje, een po en een roestige fietsketting bouwt hij een schip, de Nooitlek. En weg vaart hij. Wijdbeens staat hij aan het roer, met zijn ogen op de kim. Dikke Druif gooit kolen op het vuur, Marinka bakt pannenkoeken. En bange Toontje verstopt zich in het ruim. Onderweg beleven ze spannende avonturen. Ze varen naar het eiland van Groot en Groei, het land van Schrik en Vreze en de zeetuin van vader Blauwkrab. Onderweg trotseren ze woeste stormen, draaikolken en spuwende bergen.

Paul Biegel schreef de verhalen over de kleine kapitein meer dan 30 jaar geleden, voor het weekblad Donald Duck. Carl Hollander maakte daarbij kleurentekeningen. Inmiddels zijn ze allebei overleden. Voor dit boek moesten alle illustraties opnieuw worden verzameld. En dat bleek knap lastig! Er kwamen tekeningen tevoorschijn uit de kelders van het Letterkundig Museum. Andere hingen in een lijstje aan de muur, bij familie. Sommige afbeeldingen bleken totaal onvindbaar. Of waren in het echt twee keer zo groot! Alle tekeningen werden opnieuw gescand en bewerkt met de computer. Daarom kun je ze nu voor het eerst zien, zoals ze horen te zijn: helder, kleurig en vol fantasie. Met paarse golven, citroengele taarten en een vuurrode zonsondergang in de woestijn.

De grote kleine kapitein, Paul Biegel & Carl Hollander (illustraties), Lemniscaat, € 24,95 (9+)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wist je dat Paul Biegel vorig jaar was overleden?

Paul Biegel (25 maart 1925 - 21 oktober 2006)

Ik vind die boeken heel leuk.
ik heb er een gelezen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps