Foto: Pexels

De 6 leukste (en gekste) wereldrecords met eieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Mmm! Het is Pasen, tijd voor een lekker eitje. Maar naast eten kun je er ook wereldrecords mee verbreken. De hoogste tijd om de leukste (en gekste) records met eieren op een rijtje te zetten.

1. Het zwaarste ei ter wereld

Het zwaarste kippenei ter wereld woog 454 gram. Dat is bijna net zo zwaar als een half pak melk! Dit ei werd in 1956 gelegd door een kip in de Amerikaanse staat New Jersey.

2. De meeste eieren eten

Het wereldrecord gekookte eieren eten ligt op 141 eieren in acht minuten. Dit record werd gewonnen door de Amerikaanse Joey Chestnut, die vaker meedoet aan eetwedstrijden.

In de video hieronder zie je hoe Chestnut de 141 eieren eet.

3. De kip met de meeste eieren

Het wereldrecord eieren leggen is gewonnen door een kip die zeven eieren op één dag kon leggen. De meeste eieren in een jaar werden gelegd door een kip die 371 eieren gaf in 364 dagen.

4. Het snelst eieren pletten met je vuist

In 2005 verbrak Balakrishnan Sivasamy uit Maleisië het wereldrecord eieren pletten. In 30 seconden lukte het hem om 25 eieren kapot te slaan met zijn vuist. Bah!

5. Het grootste chocolade paasei

Het grootste paasei van chocolade woog 7.200 kilo en was 19 vierkante meter. Dit enorme ei werd in 2011 gemaakt door een chocolatier uit Italië. Zal-ie ondertussen al op zijn?

Foto: ANP

6. De meeste eidooiers 

Het ei met de meeste dooiers telde in totaal vijf eidooiers en was 22.5 centimeter lang. Dat is bijna net zo groot als een rugbybal.

Anderen lazen ook: Filmpje: Kuiken kruipt uit supermarkt-ei. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je kon er ook nog dat ei van insta bij zetten

Hahah grappig ik wist niet dat die records betonden fijn Pasen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.