Beeld ANP

Hieperdepandapiep! Wu Wen en Xing Ya zijn jarig!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Feest in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De panda’s Wu Wen en Xing Ya vieren allebei hun zesde verjaardag. Het mannetje Xing Ya is jarig op 5 augustus en het vrouwtje Wu Wen op 11 augustus. En dus vieren ze dat precies daartussen, op 8 augustus. Vandaag dus!

Dat de panda's hun feestje op de achtste dag van de achtste maand vieren, komt goed uit. Het getal 8 is in de Chinese cultuur namelijk ook nog eens een geluksgetal.

De reuzenpanda’s werden vandaag getrakteerd op een heerlijke verjaardagstaart. Met fruitversiering en natuurlijk met hun lievelingsbamboe erin.

beeld anpXing Ya weet nog even niet zo goed wat hij van die taart vindt.

beeld anpVeel bezoekers kwamen de jarige panda's even feliciteren.

Ouwehands kreeg de panda's in 2017 uit China. De dieren blijven tot 2032 in Nederland. Het is de bedoeling dat ze in die tijd voor kleintjes gaan zorgen, want er leven nog maar 1864 reuzenpanda's in het wild. Als er in Nederland een jong wordt geboren, mag Ouwehands dat vier jaar houden. Daarna gaat het dier naar de pandaopvang in China waar Wu Wen en Xing Ya ook vandaan komen.

Anderen lazen ook: 6 weetjes: reuzenpanda's in Rhenen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.