Paniek om het voorleesboek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Het koekemannetje, Sloffie sleepboot, de vijf brandweermannetjes: in de voorstelling Op reis met de Gouden Boekjes komen ze allemaal voorbij. Het is een vrolijke bende met mooie muziek.

Van huis weglopen zonder voorleesboek. Dat is dom. Zeker als je niet kunt slapen zonder verhaal. Dus bedenken de kinderen uit Op reis met de gouden Boekjes iets anders. Ze gaan zelf hun lievelingsboeken naspelen! De kinderen husselen alle Gouden Boekjes lekker door elkaar tot één lang verhaal. Daarbij spelen ze op allerlei instrumenten. Van slagwerk, basgitaar, kachelpijp tot didgeridoo. Bij ieder verhaaltje hoort een melodie, die precies bij de sfeer past. Het eigenwijze eendje stapt parmantig rond op de tokkelklanken van een banjo-orkestje. En Pietepaf, het kleinste hondje ter wereld, vertoont zijn kunsten op circusmuziek.

Ook de decors zijn leuk bedacht. Alles is even rommelig, alsof de kinderen het ter plekke bedenken. Een ladder met een laken eroverheen, wordt een tent. Een paar roze pantoffels worden konijnenoren. En als het huis in brand vliegt, wordt er paniekerig gedaan met kartonnen rookwolken. Het is een vrolijke bende met veel liedjes, flinke huilbuien en prachtige muziek. Als uitsmijter verschijnt er een levensgrote Pietepaf en komt de gele taxi voorgereden. Die brengt iedereen weer veilig naar huis.

Op reis met de Gouden Boekjes tot en met 25 mei te zien, zie voor de speellijst op www.bostheaterproducties.nl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps