Paspoppen Dreamstime

Uitdaging: sta zo stil als een paspop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Hoe goed kun jij stilzitten? Of stilstaan? Daar gaat het om bij de Mannequin Challenge: een nieuwe hype op social media. Daarbij doen mensen net alsof ze een paspop zijn. En dat lijkt makkelijker dan het is. 

De hype begon twee weken geleden met dit filmpje dat is gemaakt door Amerikaanse middelbare scholieren. De man met stropdas op de achtergrond was zich vast niet bewust dat hier een nieuwe trend werd bedacht. Anders was ook hij stil blijven staan.


Al snel volgden meer filmpjes. De hype is vooral op scholen en sportverenigingen populair. Daar ben je al snel met een grote groep. Deelnemers aan deze uitdaging proberen elkaar wel voortdurend af te troeven met steeds moeilijkere houdingen. Zoals deze cheerleaders van de Bellville High School. 

 
Zelfs de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton deed mee. Natuurlijk met als doel om de laatste kiezers over de streep te trekken om op haar te stemmen. Maar deze hype kon haar niet helpen. Haar tegenstander Trump ging er met de winst vandoor.


Op de redactie kunnen we natuurlijk niet achterblijven dus ook wij probeerden het uit. Na een slappe lach-aanval van hoofdredacteur Lotte bij de eerste poging stond het filmpje er bij de volgende opname op. Ziet er best eng uit of niet? 
 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het echt coolman.
Ik wil het ook doen maar ik ben bijna nooit met een grote groep. Behalve op school maar dan mag ik telefoon niet genruiken

ik kan het alleen voor de TV Blij

Ik ook anders lukt het niet

Duimomhoog dit is echt leuk Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.