Seff, Pip en de Disneyfication
Dier van het Jaar

Hiep! Hiep! Jack russell Pip is Huisdier van het Jaar 2021

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Voor het eerst dit jaar kozen de lezers van Kidsweek niet alleen het Dier van het Jaar 2021, maar ook een Huisdier van het Jaar. Die eervolle titel gaat naar: jack russell Pip! Zij hielp haar baasje Seff (7) uit Zevenhuizen in de moeilijke coronatijd. 

Door alle coronamaatregelen van de afgelopen anderhalf jaar had Seff het heel moeilijk. Hij vond het lastig dat hij niet meer naar school kon en zijn vrienden niet kon zien. Pip kwam bij hem in huis om hem te troosten en met hem te wandelen als Seff druk was in zijn hoofd. 'Pip is mijn allerbeste vriendin', zegt Seff. 'Ik kan niet meer zonder haar.' Veel Kidsweek-lezers vonden dit verhaal zo bijzonder en Pip kreeg de meeste stemmen. Ze wint een prachtige tekening in Disney-stijl gemaakt door Isa Bredt (@pet_disneyfication).


​Ook applaus voor...

Voor Huisdier van het Jaar waren ook genomineerd: schaapsherder Zoë van baasje Mirre (9), die na een auto-ongeluk volledig herstelde. Kip Mosterd van baasje Fien (11), die uit een supermarktei kroop en wordt opgevoed door twee duiven. En geitje Timothy van baasje Eline (12), die zo klein was bij de geboorte dat gevreesd werd dat hij het niet zou overleven. Het is voor het eerst dat Kidsweek deze wedstrijd naast Dier van het Jaar organiseert.

Anderen lazen ook: Hoera! Ara Charlie is Dier van het Jaar 2021

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook