Poesjes 2

Nieuw seizoen Poesjes zit vol gekke gasten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Een helderziende mossel, een cavia met smetvrees, een praatziek konijn dat in zijn eentje op huwelijksreis is. En de kittens niet te vergeten. Het nieuwe seizoen van Poesjes zit bomvol bijzondere beesten. ‘Het is zo fijn om in de poezenwereld te verdwijnen’, vindt regisseur Nova van Dijk. 

Poesjes 2Nova voor Kattenlaan 9

Van kop tot staart drie jaar. Zolang is er aan dit nieuwe seizoen van Poesjes gewerkt. Er komt nogal veel bij kijken, vertelt regisseur Nova van Dijk. Van het bedenken van al die grappige karakters tot het knippen en plakken van honderden uren film tot dertien nieuwe afleveringen.

Veel geduld

‘Het duurt heel lang voor je precies hebt gefilmd wat je nodig hebt voor het verhaal. Dieren laten zich lastig regisseren en daarom laten we ze gewoon hun gang gaan. Kittens slapen bijvoorbeeld heel veel. Dan wilden wij gaan draaien en kropen zij in het huis in hun bedjes!’ lacht Nova. ‘Je moet dus veel geduld hebben.’ 

Poesjes 2

Eigenaardige gasten

In dit nieuwe seizoen verhuurt mopperkater Boudewijn een kamer in zijn huis aan de Kattenlaan 9 omdat hij anders zijn luxeleventje niet meer kan betalen. ‘Daar komt poes Cathelijne wonen en zij neemt stiekem drie kittens mee. Omdat ze de huur steeds niet betaalt, begint Boudewijn op de eerste etage een bed & breakfast. De eigenaardige gasten maken dit seizoen extra leuk.’ Nova’s favoriet? ‘De helderziende mossel Ada… of Annie, de barvis in Café de Kom. Of de Duitse politierat. Ik kan eigenlijk niet kiezen!’

Poesjes 2

Chihuahua

Soms pakt iets ook heel anders uit dan Nova vooraf had bedacht. ‘Op een dag staat er een deurwaarder bij Boudewijn op de stoep. Voor die rol had ik een chihuahua gekozen. Een heel grappig beestje, maar hij was zo enthousiast dat hij als een gek door het decor rende. Die hebben we moeten vervangen voor een cavia.’ Een monsterklus dus, deze poezenserie. Maar wel de leukste die er bestaat volgens Nova. ‘Als ik ooit de loterij win, dan maak ik alleen nog maar dit!’

Poesjes is vanaf zaterdag 24 november elke dag om 17.45 uur te zien op NPO 3

Anderen lazen ook: Kat verstoort tv-interview.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hoi,

Ik ben gisteren bij de HVC (Afval Energie Centrale) in Alkmaar geweest, terug in de klas kregen we mini vuilcontainers. Hebben de poesjes die ook al?*vraagtzichaf* Dat zou leuk zijn.

en wel gaar kans maken amber
ookje
van
quinnrodell

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.