Puzzelen met Scoop - week 45

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Heb jij alle hondenpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Tel & toveren
Let op: dit is een puzzel voor gevorderden. Als je één vakje verkeerd invult, gaat de hele puzzel vaak mis. Een uitdaging dus! Gebruik dus een potlood, zodat je iets altijd kunt uitgummen. Je gaat eerst op zoek naar de hoge getallen. Bijvoorbeeld de rij waar 19 blokjes ingekleurd kunnen worden. De hele puzzel is 20 hokjes breed. Je kunt nu alle hokjes van deze rij, behalve het uiterste linkse en het uiterste rechtse vakje van de rij, al inkleuren. Dat zijn 18 vakjes. Je weet alleen nog niet of het 19de gekleurde vakje links of rechts zit. Zet in de vakjes waarvan je zeker weet dat die niet gekleurd zijn een streepje. Doordat je nu deze ene rij al ingevuld hebt, weet je ook al meer over de kolommen. De tweede kolom heeft bijvoorbeeld een blok van drie gekleurde vakjes. Een gekleurd vakje heb je daarvan al. Je kunt nu dus al veel streepjes in deze kolom zetten die zeker niet gekleurd zijn. Alleen de twee vakjes boven en de twee vakjes onder het gekleurde vakje weet je nu nog niet. Redeneer zo logisch verder. Succes!

oplos2


Hondzoeker
Wat is het een hondenweer.

Hondenhoopjes
oplos sudoku2

Bottenspoor

Haar.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

waar kan je de prijsvraag doen Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

waar kan ik de prijsvraag doen Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

waar is de hondzoeker

Bij Tellen en toveren is de uitleg niet duidelijk

Hallloo! Wij zijn Ismay en Yannick en we zaten de puzzel tellen en toveren te maken, maar volgens ons klopt hij niet. in het onderste rijtje staat dat je zes vakjes achter elkaar moet kleuren, maar in de oplossing staat dat je twee___drie vakjes moet kleuren. Of snappen wij de puzzel gewoon niet? Rentweg Duimomhoog

De hondenhoopjes-puzzel in de kidsweek 45 in de volkskrant is niet te doen omdat de kleuren in de volkskrant te veel op elkaar lijken: rood - oranje - violet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.