Puzzelen met Scoop - week 48

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Heb jij alle Sintpuzzels al opgelost? Kijk dan snel of je alle antwoorden goed hebt. De oplossing van de prijspuzzel staat er natuurlijk niet bij!

Tel & toveren
Let op: dit is een puzzel voor gevorderden. Als je één vakje verkeerd invult, gaat de hele puzzel vaak mis. Gelukkig weet je al een paar vakjes. Hierdoor weet je bijvoorbeeld ook dat de meest linkse kolom verder leeg is, want het enige rode vakje is daar al ingekleurd. Zet daarom in de rest van de kolom streepjes. Zo weet je dat die vakjes wit blijven. Dat geldt ook voor de meest rechtse kolom. Je kunt bijvoorbeeld nu gaan kijken naar de rijen of kolommen met veel gekleurde vakjes. Zoals die twee rijen waar 13 blokjes ingekleurd kunnen worden. De hele puzzel is 18 hokjes breed. Je kunt nu in ieder geval de 8 middelste hokjes hokjes van deze rijen inkleuren, want die heb je in ieder geval nodig om er uiteindelijk 13 naast elkaar te krijgen. Redeneer zo logisch verder. Let goed op dat er geen wit hokje hoeft te zitten tussen een rood en een geel groepje, maar wel tussen groepjes van dezelfde kleur. Succes!
tel en tover

 
Pakjesparen
Dit pakje blijft alleen over.

pakje over


Snoepzoeker
snoepzoeker oplossing

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.