Esmee

‘Ik speel met kinderen die hier vakantie vieren’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is vakantie. Koffers in de auto en op naar de vakantiebestemming! Of niet? We spreken kinderen die thuisblijven, omdat hun ouders moeten werken. Vandaag deel 2 met Esmeé (10).

Haar vader heeft een bungalowpark op Texel.

‘Ik vind het niet zo jammer dat ik niet op vakantie ga in de zomer, want ik heb altijd een grote speeltuin in de buurt. Dat is het leukste plekje’, vertelt Esmeé (in het midden op de foto hierboven). Ze woont samen met haar vader in een huis op het park. ‘Ik speel veel met kinderen die bij ons op vakantie zijn. Dat zijn vaak dezelfde kinderen, omdat ze elk jaar terugkomen. Maar ook wel nieuwe.’

Later weg

Veel vriendjes van Esmeé gaan wel in de zomer op vakantie. ‘Ik ben blij dat ik op het park woon, anders zou ik me wel vervelen. En soms gaan we een dagje iets leuks doen en ik ga nog een week naar mijn moeder in Duitsland.’ Omdat haar vader in de zomer niet weg kan door de drukte, mag Esmeé in september twee weken vrij nemen van school. ‘We gaan naar Turkije. Dat is heel leuk, want dan is iedereen alweer terug van vakantie. Voordat ik wegga krijg ik een knuffel van iedereen in de klas, een soort klein afscheidsfeestje.’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Zo heb ik toch het vakantiegevoel' of Stuur je vis op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps