Yannick

‘Maandag-verrassingsdag vind ik het leukst’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Koffers in de auto en op naar de vakantiebestemming! Of niet? We spreken kinderen die thuisblijven, omdat hun ouders moeten werken. Vandaag deel 3 met Yannick (11) uit Utrecht. 

Zijn ouders hebben een ijssalon.

‘In de zomer willen de meeste mensen ijsjes kopen, dus dan gaan we nooit op vakantie. Jammer, maar ik snap het wel. Op een gegeven moment raak je daar wel aan gewend’, vertelt Yannick (links op de foto). Dat betekent niet dat hij niks leuks doet in de vakantie: ‘De winkel is op maandag dicht, dus dan hebben we maandag-verrassingsdag. Dan gaan we altijd iets leuks doen. Bijvoorbeeld naar Safaripark Beekse Bergen of logeren bij opa en oma. En wij gaan in het najaar op vakantie, maar we weten nog niet waar naartoe’, zegt Yannick.

Veel vriendjes van hem gaan wel op vakantie in de zomer. ‘Het is jammer dat we dan niet kunnen spelen, maar daar ben ik aan gewend. Als ik me verveel, ga ik de Donald Duck lezen. Of ik ga naar de ijssalon om te helpen met schoonmaken.’ Zo’n eigen ijssalon heeft ook weer een voordeel: ‘Als ik er ben eet ik niet de hele dag door ijsjes, maar we eten wel vaak een ijsje als toetje na het eten. De smaak bounty vind ik het lekkerst!’

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Zo heb ik toch het vakantiegevoel' of 'Ik speel met kinderen die hier vakantie vieren'.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps