Ginger

‘Zo heb ik toch het vakantiegevoel’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het is vakantie. Koffers in de auto en op naar de vakantiebestemming! Of niet? We spreken kinderen die thuisblijven, omdat hun ouders moeten werken. Vandaag deel 1 met Ginger (9).

Haar ouders hebben een strandtent in Scheveningen.

Karten

‘Kun je straks even terugbellen? Ginger stapt zo in haar kart’, vertelt haar moeder aan de telefoon. Ginger (rechts op de foto hierboven) gaat nooit in de zomer op vakantie, maar dat betekent niet dat ze geen leuke dingen doet. ‘We gaan vaak dagjes weg, zoals karten of naar een pretpark. Langer kan niet, want in de zomer is het heel druk in het restaurant en dan moeten papa en mama werken’, vertelt Ginger als we haar te pakken hebben gekregen. Dat vindt ze soms wel jammer.

Winter

‘Veel vrienden zijn wel weg in de zomer, dan ga ik veel naar m’n oma. Soms help ik mee in het restaurant. Dan zet ik borden en asbakken op tafel.’ Het strand hoeft ze in ieder geval niet te missen, want daar woont ze vlakbij, in Scheveningen. ‘Zo heb ik toch heel erg het vakantiegevoel.’ Dat betekent trouwens niet dat Ginger nooit op vakantie gaat. ‘Wij gaan in de winter. Als andere kinderen in de zomer zijn geweest denk ik altijd: Ik ga lekker nog!’ 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Extra geld voor je vakantie of Stuur je vis op vakantie.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik was daar ook geweest

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.